Імбир з медом приготування пропорції

 

Імбир з медом приготування пропорції



Імбир, лимон, мед рецепт: для імунітету, від застуди та холестерину



Імбирний джем простий у приготуванні та порадує домашніх незвичайним смаком. Потрібно 1,5 склянки тертого імбиру. Його поміщають у сотейник, заливають водою та варять близько 60 хвилин. Після відвар переливається в іншу тару, а сотейник миється. Повертається рідина назад, і додається до нього лимонний сік та цукор. Доводиться суміш до кипіння, і лише після цього поступово вводиться пектин. При цьому джем постійно помішується, щоб не було грудочок. Після цього він кип'ятиться хвилину і знімається з вогню. Його розливають у чисті скляні банки та прибирають у холодне приміщення.



Можна приготувати лимонний джем із імбиром. Спочатку миті лимони, у кількості 7 штук, заливаються окропом. Так вони будуть менш гіркими. Через 10 хвилин їх дістають, розрізають на частини, видаляють кісточки та тверді плівочки. Додатково подрібнюють у кухонному комбайні. Отриману кашку перекладають у каструлю та імбир нарізаний дрібними кубиками (0,5 склянки) та 0,4 літра води. Цю суміш ставлять на вогонь та доводять до кипіння. Варити її потрібно 6 хвилин. Далі додають пектин та 5 склянок цукру. Після цього джем кип'ятять ще 5 хвилин.



На замітку! Можна не додавати пектину, але в цьому випадку джем доведеться варити близько 40 хвилин.



Найкращі універсальні рецепти імбирно-лимонного напою



Якщо ви готові пити імбирно-лимонний чай регулярно заради досягнення вашої мети, то саме час записати пару корисних і смачних рецептів напоїв, які однаково добре допоможуть позбавитися пари зайвих кілограмів, перемогти застуду або зарядити вас енергією!



Зігріваючий чай



Заварити імбирний чай - справа п'яти хвилин, проте скільки він принесе користі! Думаємо, ви вже здогадалися, що основними інгредієнтами стануть корінь імбиру та лимон, але у цьому рецепті можна нескінченно креативити!



З розрахунку на маленький чайник необхідно: 20 гр. імбиру (4-5 пластинок), 2 часточки лимона, щіпка зеленого чаю та 1-2 додаткових інгредієнта на вибір: перець мелений/кориця/кардамон/гвоздика/аніс/розмарин/часник/м'ята/свіжі або заморожені ягоди/шматочки фруктів. Також можна додати трохи меду.



Часник, перець і кориця не лише додають смаку, але й посилюють дію проти застуди та зайвої ваги.





  • Наріжте імбир, не очищаючи його на тонкі платівки. Якщо вам здасться, що напій недостатньо насичений та гострий, тоді підвищуйте кількість кореня.


  • Змішайте всі інгредієнти, крім меду, та залийте окропом, як звичайний чай. Не рекомендуємо використовувати мелені спеції: вони роблять напій каламутним і неприємно риплять на зубах.


  • Дайте настоятися 5-7 хвилин, після чого розлийте чашками і додайте мед.




Імбирно-лимонна вода



Імбирний напій може стати в нагоді і влітку, а в спеку пити чай якось не дуже хочеться? Тоді замініть чай на воду, насичену корисними соками ягід та фруктів!



Не кидайте натертий імбир у графин: біля кореня волокниста структура, і ці тверді волокна потім потраплятимуть у склянці, змушуючи вас відплюватися



З розрахунку на двох літровий графин знадобиться: 50 гр. імбиру, 4 часточки лимона, мед або інший підсолоджувач за бажанням та додаткові інгредієнти на вибір: яблуко/апельсин/свіжа м'ята/огірок/свіжий розмарин/ягоди.





  • Імбир або нарізаємо тонкими пластинками, як і в попередньому рецепті, або натираємо і вичавлюємо сік.


  • Лимон та додаткові інгредієнти нарізаємо та кидаємо у графін разом з імбирними пластинками або імбирним соком.


  • Воду бажано наполягти довше: як мінімум 1:00, а краще 2-3 години. Весь цей час графін може охолоджуватися в холодильнику.




Огірок і лимон підсилюють діуретичні властивості імбирної води, що допомагає позбутися набряклості та зайвої ваги.



Імбир з лимоном від кашлю



Чи може допомогти імбир із лимоном від кашлю і чи варто вдаватися до такого способу лікування? Щоб позбавитися неприємного симптому застуди, варто просто вжити диво-напій, який за короткий час буквально поставить людину на ноги. Але для того, щоб був дійсно хороший ефект, необхідно вміти правильно заварювати такий чай.



Для того, щоб приготувати корисний та смачний засіб, необхідно взяти імбир, молоко та мед. Насамперед варто розібратися з основним інгредієнтом. Його чистять і дрібно перетирають, але й варіант із цільним додаванням теж непоганий. В даному випадку немає жодної особливої ​​різниці. Після чого береться склянка гарячого молока та розлучається з імбиром. Причому останній може бути як у вигляді кашки, так і цілісним. Далі до смаку додається мед і куркума. Все перемішується і залишається хвилин на 40. Бажано забезпечити напою тепле місце, цілком підійде навіть звичайна ковдра, де все це благополучно укутується. Після закінчення відведеного часу можна починати прийом засобу. У день рекомендується випивати 2-3 склянки. Ефект не забариться, імбир з лимоном при кашлі відмінний засіб для нейтралізації ситуації, що склалася.



Допомога при втомі та застуді



При сильній втомі на роботі або навчанні добре бадьорить чай з імбиром.До завареного зеленого чаю слід додати трохи натертого на великій тертці кореня імбиру та пару ложок лимонного соку. Можна також покласти цукор, але найбажаніше як підсолоджувач підмішувати мед.



Такий напій зніме втому та допоможе розпочати роботу з новими силами.




Імбирний чай, рецепт якого описаний вище, може допомогти і при лікуванні застуди: про властивості чаю з медом і лимоном багато хто вже знає, але далеко не всі замислюються про те, що імбир теж відмінно зігріває при хворобі. Напій з додаванням трьох зазначених продуктів зменшить головний біль і допоможе позбавитися кашлю.



Корінь імбиру продається в звичайних супермаркетах або на ринках за прийнятною ціною.



Імбир та лимон для імунітету



Багатьом людям відомий той факт, що імбир та лимон для імунітету дуже корисний. Насправді, так воно і є. Не всі люди знають про те, що такий напій здатний допомогти не лише у боротьбі із зайвою вагою, а й за простудних захворювань. Завдяки вмісту вітамінів В, А та С імбир з лимоном можуть зміцнити організм та «вигнати» з нього всі шкідливі елементи. Регулярне вживання цього чаю здатне позбавити людину багатьох захворювань, у тому числі і простудних. Імбир чудово зміцнює організм, збагачує його необхідними вітамінами та мінералами.



Для того, щоб дійсно був хороший ефект, потрібно правильно приготувати рецепт. Так, напій для зміцнення імунітету складається з меду, імбиру та лимону. Насамперед відварюється корінь імбиру, таким чином можна покращити його основні корисні властивості. Але не варто думати про те, що у сирому вигляді цей інгредієнт ні на що не здатний, це не так.Після того, як імбир буде проварений, його перетирають разом із лимоном, все це перемішується і додається мед. Потім потрібно залити отриману кашку окропом і дати настояти хвилин 20. Тепер можна сміливо вживати цей засіб тричі на день невеликими порціями.



Склад імбир, лимон, мед з часником для чищення судин



Пропоную вам чудову суміш, яка допоможе почистити судини, зменшити рівень холестерину в крові. А ще вона нормалізує тиск та сприяє зниженню ваги



Важливо пам'ятати, що за наявності хронічних захворювань, потрібно приймати суміш за погодженням лікаря



Всі інгредієнти, що входять до складу власними силами дуже корисні. А разом – це просто вітамінна бомба!



Що знадобиться:





  • часник - 4 головки


  • мед - 1 склянка


  • яблучний оцет 5% - 1 склянка


  • свіжий корінь імбиру – приблизно 1 кг.


  • лимонний сік - з 4 лимонів




Імбирний чай з медом



Імбирний чай з медом - пряний, корисний, зігріваючий напій, який просто створений для зимових холодів. Він не тільки здатний швидко зігріти, має воістину багатий набір вітамінів і мікроелементів, він ще й прекрасний помічник у зміцненні імунітету.



Імбир



Імбир - дуже корисний корінь, він допомагає травленню, підвищує імунітет, сприяє очищенню організму, чудово тонізує і по праву числиться серед найкращих засобів для зігріву. Список корисних властивостей імбиру можна продовжувати ще довго, але мені хотілося б зупинитися і на його смакових якостях – адже його пряний смак та аромат складно з чимось переплутати. І якщо ви належите до шанувальників цього продукту, то імбирний чай просто створений для вас. Потрібно пам'ятати, що імбир – це досить пікантний продукт.Якщо ви хочете отримати ароматний, але не дуже гострий чай, то краще дотримуватися наступних рекомендацій. По-перше, коригуйте пропорції під власний смак. Першу порцію чаю можна приготувати із невеликої кількості імбиру. По-друге, чим довше чай наполягає, тим більше смаку та гостроти йому віддає імбир. Це правило працює навіть із холодним напоєм. Тобто свіжозаварений чай буває в міру гострим, а ось трохи настоявшись, перетворюється на пікантний напій на любителя. Тому як тільки ви досягли бажаного смаку – процідіть чай. Для полегшення цього процесу можна заздалегідь скористатися ситечком для заварювання чаю.



Мед



Мед - з корисними властивостями цього продукту всі ми ознайомлені з дитинства, так що його користь здається незаперечною. Найважливіше, що потрібно запам'ятати кожному любителю меду – його не можна нагрівати вище за 40ºС. За більш високої температури мед втрачає свої корисні властивості і по суті стає ароматним аналогам цукру. Якщо ви любите пити гарячий чай з медом, то найкраще мед їсти з ложки запиваючи його ароматним напоєм. Так ви залишаєте шанси насолодитися не лише смаком меду, а й його користю. Кількість меду та імбиру в чаї краще регулювати в залежності від ваших смакових уподобань.



Інгредієнти на 1 порцію



Рецепт імбирного чаю з медом



На 200 мл води потрібно близько 1 год. л. подрібненого імбиру, його кількість можна регулювати в залежності від ваших смакових уподобань. Я використала 1,5 см кореня невеликого діаметра на 300 мл води.



Дрібно подрібнити корінь ножем, натерти на тертці або нарізати дуже тонкими скибочками.

Перекладаємо підготовлений імбир у чайник, термос або іншу відповідну ємність. Я, наприклад, використала чашку.Якщо ви не любите занадто пікантний напій, то імбир можна відразу помістити в ситечко для заварювання чаю, ви зможете вийняти імбир у будь-який момент.



Накриваємо ємність кришкою або перевернутим блюдцем і залишаємо наполягати чай протягом 5-7 хвилин. Якщо вам до смаку дуже пікантний смак, то можна залишити все як є. Якщо ви любите в міру гострий напій, то цьому етапі чай найкраще процідити. Можна засипати імбир у ситечко для заварювання чаю та вийняти його будь-якої миті.



Мед додаємо лише у теплий напій. Адже при нагріванні понад 40 º С мед втрачає свої корисні властивості і від нього залишається лише аромат та фруктоза. Традиційно імбирний чай п'ють у теплому вигляді. Якщо ж ви хочете пити гарячий чай, то найкраще мед їсти ложкою запиваючи його чаєм - так більше шансів зберегти корисні властивості.

Схожі записи

РАССЧИТАТЬ СТОИМОСТЬ ВЕНТИЛЯЦИИ?

Отправьте нам файл с чертежами помещений

НАШИ РАБОТЫ
НОВОСТИ
2021-04-19

В современных условиях вопросы вентиляции помещений стоят как никогда остро. Почему так?

Сейчас, уже каждый из нас осознает острую необходимость в свежем и чистом воздухе. Так как это на прямую влияет на здоровье.

2021-04-19

Наша компания, как правило занимается сервисным обслуживанием только тех систем, которые мы смонтировали. Крайне редко мы оказываем эти услуги сторонним потребителям.

Тем не менее такое случается и сейчас я объясню почему сервис систем...

2021-04-19

Для решений, которые мы предлагаем сейчас, есть два возможных класса исполнения. Первый - это бизнес сегмент. Второй - это премиум.

Бизнес класс - это, как правило, оборудование торговых марок Cooper&Hunter, Aerostar или аналогов.