Імбирний чай
Сьогодні приготуємо зігріваючий, пряний імбирний чай з лимоном та медом. Що може бути приємнішим і кориснішим у міжсезоння? Такий напій - натуральний імуностимулятор і справжнє джерело вітамінів. Для дітей та дорослих, для теплих сімейних чаювання.
Інгредієнти
- Вода – 500 мл
- Імбир – 2 ч. л.
- Лимон – 1/2 шт.
- Мед – 1 ст.
- М'ята – за бажанням
Покроковий рецепт приготування
Імбир очистіть та подрібніть. Зазвичай на 200 мл води використовують 1 год. подрібненого імбиру, але Ви можете регулювати його кількість, виходячи зі своїх смакових уподобань.
Частину половини лимона наріжте скибочками, з видавіть сік, що залишився.
На дно заварника покладіть скибочки лимона та кілька листочків свіжої м'яти (за бажанням).
У ситечко для заварки помістіть подрібнений імбир, залийте чайник гарячою (приблизно 90 ° C) кип'яченою водою. Заварник накрийте кришкою і залиште настоюватись на 7-10 хвилин.
Потім необхідно вийняти ситечко з імбиром і додати чай лимонний сік.
Остудіть імбирний чай до теплого стану, додайте мед та насолоджуйтесь смачним, натуральним та корисним напоєм.
Імбирний чай з лимоном та медом
Не важливо, чи вас зацікавив імбирний чай з лимоном і медом як засіб з масою корисних властивостей або ви бачите в ньому вдалу смакову комбінацію, зробити його настільки просто, що перешкодити вам приготувати його прямо зараз просто нічому. Ось тільки який саме рецепт чаю вибрати? Мабуть, ми маємо варіанти на всі випадки життя!
Відігнати застуду
Якщо ви схильні до застуд та ГРВ в холодну пору року, радимо вам замінити звичайний чай на імбирно-лимонний: так ви зможете зміцнити імунітет і одночасно зігрітися смачним незвичайним напоєм, прийшовши додому з морозу.
Що потрібно на 1 чашку?
- Корінь імбиру 5-10 г.
- Свіжий лимон 1 часточка.
- Гвоздика 1шт.
- Кардамон щіпка.
- Запашний перець 1шт.
- Мед на смак.
Імбирний чай часто робиться без застосування звичайного чаю, технічно будучи настоєм.
Що робити?
- Імбир помити і відрізати від кореня пару тонких часточок. Для цього нарізки чистити імбир необов'язково.
- Усі інгредієнти покласти в чашку та залити окропом.
- Дати напою настоятися 5-7 хвилин і потім додати мед. Якщо мед додавати не в окріп, а в гарячу воду, користь від нього буде максимальна.
Важливо: Якщо ви розраховуєте жодного разу не захворіти за осінь та зиму саме за допомогою імбиру, то треба розуміти, що ефект від нього більш накопичувально-профілактичний, ніж разово-лікувальний. Якщо ви вже захворіли і хочете лікуватися виключно імбирним чаєм, то на особливий ефект не варто розраховувати, хоча корінь і здатний трохи полегшити симптоми. Краще готуватися до сезону застуд заздалегідь та включити лимонно-медовий напій з імбиром до раціону на постійній основі.
Скинути зайві кілограми
Часто в інтернеті можна натрапити на інформацію про те, що імбир здатний прискорити обмін речовин, дозволяючи швидше спалювати калорії та позбавлятися ненависних кілограмів. Що ж, цей рецепт лимонно-медового чаю може допомогти вам у схудненні при правильному вживанні.
Що потрібно на 1 чашку?
- Імбир 5-10 р.
- Лимон на смак.
- Зелений чай щіпка.
- Мед 1 год. л.
Будь-який з рецептів можна зробити в заварнику одразу на кілька людей, якщо збільшити кількість інгредієнтів
Що робити?
- Наріжте імбир тонкими пластинками. Знову ж таки, корінь потрібно промити, але чистити його від шкірки можна за бажанням.
- Туди ж додайте лимон та дрібку листового зеленого чаю.Чому саме зелений? Вважається, що він також є незамінним для схуднення, але якщо в його сили ви не вірите, можна додати чорний або навіть каркаде.
- Залийте окропом суміш і залиште на 3-4 хвилини заваритися. Додаємо в ледь охолоджену воду мед і п'ємо! І так, мед все-таки насолода, а значить, з ним на дієті треба обережніше. Обмежте прийом до 1 год. л. на день, і він не загрожуватиме вашій фігурі!
Порада: Для схуднення дуже важливо створити невеликий дефіцит калорій на тривалий період, і за такої стратегії цей рецепт здатний трохи прискорити процес. Якщо ж ви думаєте, що випиваючи по літру чаю в день, отримаєте ідеальне тіло через пару тижнів, то цей варіант не для вас. Ви не тільки будете сильно розчаровані, але і з великою ймовірністю зіткнетеся з проблемами шлунково-кишкового тракту, який імбир має властивість дратувати.
Охолодитись у спеку
Імбирний чай зазвичай асоціюється з дією, що зігріває, але це не означає, що імбирний чай не можна пити в спеку. Звичайно, можна остудити будь-який з інших варіантів і додати до нього лід, а можна скористатися експрес-рецептом, що не вимагає заварювання.
Що потрібно на 1 склянку?
- Імбир 10-15 р.
- Лимон 1 часточка.
- М'ята 3-4 аркуші.
- Мед на смак.
- Лід 2-3 кубики.
М'ята та лід зроблять імбирний чай ідеальним засобом для боротьби зі спекою
Що робити?
- Цей рецепт передбачає використання імбирного соку, тому корінь ми тертимемо. Чистити його чи ні – ви можете вирішити самі.
- Натріть невелику кількість імбиру на тертці. Відтисніть сік у склянку через марлю або стиснувши натертий корінь у кулаку. Не кидайте сам натертий імбир у склянку: через жорсткі волокна, що потрапляють у рот, чаювання буде безнадійно зіпсовано.
- Туди ж додайте сік лимона або цілу часточку лимона, розірвані або розім'яті листочки м'яти і мед.
- Добре розмішайте мед, додайте кубики льоду і насолоджуйтесь одним з найкорисніших варіантів холодного чаю.
Порада: Більшість людей знаходять чищення імбиру овочечисткою або ножем справжньою мукою, тому ми радимо відразу використовувати перевірений метод – чищення чайною ложкою. Виявляється, зіскребати тонку шкірку з імбиру набагато легше, ніж зрізати!
Здивувати гостей
Любите пити чай із гостями, але вже кілька років здивувати їх виходить лише вишуканими десертами? Спробуйте змістити фокус на чай: це не тільки буде простіше, ніж приготувати пиріг, а й справді несподівано для ваших друзів!
Що потрібно на 1 чашку?
- Імбир 3-5 р.
- Лимон 1 часточка.
- Мед на смак.
- М'ята 2-3 листи.
- Чорний листовий чай щіпка.
- Сезонні чи заморожені ягоди 2-3 шт.
Що робити?
- У цьому рецепті прихований елемент шоу: якщо всі інші варіації ви можете виконати не в чашці, а в заварнику, збільшивши кількість інгредієнтів, ми радимо залити чай в індивідуальних чашках просто при гостях.
- Вимийте та наріжте імбир тонкими часточками. Не всі гості можуть схвалити неочищений імбир у своєму гуртку, тому краще його почистити. Також у чашку кладіть не більше 1-2 тонких часточок, адже гостроту ми відчуваємо по-різному сильно.
- У кухоль додайте чорний чай, часточку лимона, м'яту та ягоди. Залийте суміш окропом прямо при гостях. Поки чай заварюється, можете розповісти їм, наскільки корисний напій, який вони спробують.
- Мед подайте окремо, щоб кожен зміг покласти стільки, скільки потрібно.
Не намагайтеся замінити свіжий імбир у наших рецептах на сушений мелений.Як мінімум ви виразно відчуватимете цей порошок на зубах, що не дуже приємно, ну а найприкріше – корисних властивостей у порошку набагато менше, ніж у свіжому корені.
Підбадьоритися з ранку
Багато відгуків про чай з імбиром підтверджують, що імбир має ще й тонізуючу властивість: тому його не рекомендують вживати пізно ввечері. А ми з вами спробуємо отримати вигоду з цього факту і приготуємо корисний напій, що бадьорить, який, можливо, зможе замінити небезпечну каву! Вранці дорога кожна секунда, тому діятимемо швидко.
Що потрібно на 1 чашку?
- Імбир 5-10 р.
- Лимон на смак.
- Мед на смак.
- Кориця 1 паличка.
Якщо ви використовуєте імбир для чаю, то у 99% випадків його не потрібно очищати від шкірки.
Що робити?
- Відрізаємо часточки імбиру від неочищеного митого кореня, кладемо в чашку разом з паличкою кориці і заливаємо окропом.
- У напій додаємо лимонний сік та мед за смаком.
- Якщо ви п'єте чай залпом через брак часу, часточки імбиру та паличку кориці краще заздалегідь витягнути, щоб не заважали.
Порада: Кількість імбиру у чашці визначаєте тільки ви, тому від рецепту в цьому плані можете відходити сміливо. Почати радимо з невеликих порцій, адже імбир дуже гострий. Ну, а якщо ви з тих, хто не щурячи їсть перець чилі, то, можливо, ви захочете збільшити кількість імбиру в 2 чи навіть 3 рази!
Від цих чудових напоїв вас відокремлює всього кілька хвилин, тому не лінуйтеся і відчуйте на собі всі корисні властивості цієї вибухової комбінації прямо зараз, скориставшись одним із наших рецептів!
Імбирний чай
Імбирний чай користувався популярністю ще в давнину. Тоді люди вважали, що він надає людині життєвої енергії.Імбир містить велику кількість вітамінів (А, В1, В2, С) і має безліч корисних властивостей: виводить з організму шлаки і токсини, нормалізує роботу органів травлення, прискорює метаболізм, зміцнює імунітет і навіть покращує пам'ять. Також цей чарівний напій допомагає боротися із застудними захворюваннями, але його не можна пити за підвищеної температури.
Чай з імбиром заварюють у окропі і зазвичай до нього додають лимон і мед. Останній рекомендується класти, коли чай трохи охолоне, щоб мед зберіг свої корисні властивості. У зв'язку з активною дією такого чаю на весь організм його слід вживати обережно тим, у кого є проблеми з органами травлення.
Слово кухареві
Слово кухареві
«Я дуже люблю імбир! Він надає чаю такого приємного аромату — просто не передати словами. Часто додаю його до звичайного чорного або зеленого чаю разом з лимоном, такий напій не потрібно довго наполягати, через 5 хвилин можна пити. Але чай, що складається лише із залитих окропом імбиру та лимона, звичайно, треба залишити на деякий час у спокої, щоб він настоявся і ввібрав у себе корисні властивості»
координатор проекту, команда Ура! Кухарі»