Калорійність сиру "кіска"
Сир «кіска» (або Чечіл) – популярний молочний продукт. Дану закуску можна знайти практично в кожному магазині: і у великому супермаркеті, і маленькій крамниці. Цей продукт користується великою популярністю завдяки своїм смаковим якостям та незвичайному вигляду (зовні сир схожий на жіночу косу). Але в тих, хто зібрався його спробувати вперше виникає безліч питань. Наприклад, чи можна включати такий сир дієтичне харчування, чи варто давати цей продукт спортсменам перед змаганнями. Хтось не хоче набрати вагу і не знає, чи Чечіл сприяє набору маси. Нарешті, багатьох цікавить склад та енергетична цінність БЖУ. Давайте прояснимо ці важливі питання.
склад
До складу копченого сиру «кіска» входить лише кілька інгредієнтів. Це молоко, закваска, вода та сичужний елемент (наприклад, ренін або пепсин). Чечил є молочним продуктом і тому містить звичні мікроелементи та корисні речовини: кальцій (зміцнює кістки та зуби), фосфор, амінокислоти, вітаміни та багато інших. Таким чином, сир має не тільки приємний смак, але й значний набір корисних речовин і мікроелементів, необхідних для повноцінного функціонування організму людини.
Калорійність
Сир Чечіл на прилавках представлений у двох видах: білий (солоний) та копчений. Вважаються, що обидва види мають однакову кількість калорій. Так, на 100 г сирного продукту припадає 320 ккал. А тепер розглянемо склад БЖУ сиру «кіска».
Склад БЖУ
БЖУ – це наявність та кількість у складі продукту таких важливих для людського організму органічних речовин як білки, жири та вуглеводи.Білки - це речовини, що складаються із спеціальних кислот (амінокислот). В організмі людини білки супроводжують перебіг різних біохімічних реакцій та сприяють обміну речовин (метаболізму). Так, на 100 г сиру «кіска» припадає 19,5 г білка. Ця кількість становить приблизно 78 калорій.
- Жири – один із основних елементів їжі. Інша назва жирів – ліпіди. Жири запасаються в організмі людини та забезпечують її енергією. У Чечілі на 100 г продукту припадає 26 грамів жирів. Ця кількість становить приблизно 234 калорії.
- Вуглеводи - невід'ємна частина клітин та тканин організму людини. У 100 г «кіски» міститься 2,2 г вуглеводів. Ця кількість становить приблизно 9 калорій.
- Енергетичне співвідношення білків, жирів та вуглеводів у сирі Чечил у відсотках становить 24 % на 73 % на 3 %. Виходить, що для тих, хто худне цей сир - не найкращий варіант закуски.
Тому якщо ви прагнете схуднути, то постарайтеся виключити чи мінімізувати вживання цього продукту.
Користь та шкода
Особливо корисним такий продукт виявиться для людей, організм яких страждає від нестачі кальцію та фосфору. Систематично вживаючи молочні продукти (зокрема Чечил), з'явиться можливість відновити добрий стан нігтів, волосся та кісток. Цей сир виявиться корисним перекусом для тих, хто страждає недоліком ваги або для тих, хто мріє набрати масу (наприклад, спортсмени перед змаганнями).
Даний продукт протипоказаний при алергії або нестачі ферментів засвоєння лактози. Не слід вживати при підвищеному холестерині чи кальції в організмі, з обережністю – при хворобах нирок, підвищеній кислотності та інших захворюваннях травного тракту.
Сир «кіска» є споконвічно вірменським продуктом, але вже давно завоював і російського споживача. Безперечними перевагами цього сиру є яскравий копчений смак, зручність споживання та незвичайний зовнішній вигляд.
Процес виготовлення сиру "кіска" дивіться далі.
Копчений сир кіска: калорійність на 100 г, білки, жири, вуглеводи
Калорійність та харчова цінність Копчений сир кіска
Енергетична цінність (калорійність) Копчений сир кіска складає 320 ККал на 100 г продукту (їстівної частини). Співвідношення білків, жирів та вуглеводів:
Властивість | Значення |
---|---|
Калорійність, кал | 320 |
Білки, гр | 19,5 |
Вуглеводи, гр | 2,2 |
Жири, гр | 26 |
Калькулятор продукту
Введіть кількість продукту "Копчений сир кіска" для підрахунку його харчової цінності
Калорійність та хімічний склад інших продуктів
Продукт | ККал | Білки, г | Жири, г | Кут, г |
---|---|---|---|---|
Американський сир | 337 | 18,94 | 26,05 | 6,94 |
Сир Проволоне | 351 | 25,58 | 26,62 | 2,14 |
Сир Брі | 334 | 20,75 | 27,68 | 0,45 |
Сир Гауда | 356 | 24,94 | 27,44 | 2,22 |
Сир Гауда чи Едам | 357 | 24,98 | 27,69 | 1,67 |
Сир Мюнстер | 368 | 23,41 | 30,04 | 1,12 |
Сир Мюнстер (Знежирений) | 274 | 24,7 | 17,6 | 3,5 |
Сир Рікотта (Частково Знежирене Молоко) | 138 | 11,39 | 7,91 | 5,14 |
Сир Рікотта (цілісне молоко) | 174 | 11,26 | 12,98 | 3,04 |
Сир Фета | 264 | 14,21 | 21,28 | 4,09 |
Сир | 350 | 26,3 | 26,6 | 0 |
Сир маскарпоне | 412 | 4,8 | 41,5 | 4,8 |
Сир російський | 364 | 23,2 | 29,5 | 0 |
Козячий сир | 290 | 21,3 | 21,7 | 0,7 |
Сир філадельфія | 342 | 5,93 | 34,24 | 4,07 |
Сир рікотту | 174 | 11,26 | 12,98 | 3,04 |
Сир адигейський | 264 | 19,8 | 19,8 | 1,5 |
Сир Голландський | 350 | 26,6 | 26,6 | 0 |
Сир Камамбер | 324 | 15,3 | 28,8 | 0,1 |
Сир Сулугуні | 286 | 20,5 | 22 | 0,4 |
Сир пошехонський | 344 | 26 | 26,1 | 0 |
Сир московський | 355,6 | 26 | 26,5 | 3,5 |
Сир алтайський | 355,6 | 26 | 26,5 | 3,5 |
Сир зелений | 355,6 | 26 | 26,5 | 3,5 |
Сир костромський | 343 | 25,6 | 26,1 | 0 |
Сир литовський | 250 | 27,9 | 14,7 | 0 |
Сир латвійський | 316 | 23,3 | 24,1 | 0 |
Сир осетинський | 355,6 | 26 | 26,5 | 3,5 |
Сир прибалтійський | 207 | 29,8 | 9 | 0 |
Сир радянський | 385 | 24,4 | 31,1 | 0 |
Сир естонський | 355,6 | 26 | 26,5 | 3,5 |
Сир ементальський | 372,4 | 28,7 | 28,5 | 0,3 |
Сир Пекоріно | 419 | 25,5 | 33 | 0 |
Сир український | 355,6 | 26 | 26,5 | 3,5 |
Сир углицький | 347 | 25,8 | 26,3 | 0 |
Сир ярославський | 350 | 26,2 | 26,6 | 0 |
Сир тофу | 76 | 8,08 | 4,78 | 1,88 |
Зелений сир песто | 380 | 23 | 32 | 0 |
Сир курт | 260 | 25 | 16 | 2,7 |
Сирний сир | 317 | 7 | 31 | 2,5 |
Сир асьяго | 122 | 10,9 | 8,11 | 1,15 |
Сир фонтину | 389 | 25,6 | 31,14 | 1,55 |
Копчений сир | 380 | 23,5 | 30,8 | 0 |
Копчений сир кіска | 320 | 19,5 | 26 | 2,2 |
Сир Буко | 200 | 8,5 | 17 | 3 |
Ковбасний сир | 275 | 21,2 | 19,4 | 3,7 |
Сир мексиканський | 282 | 24,69 | 19,4 | 3,41 |
Сир анарі | 195 | 11 | 15 | 2 |
Сир халумі | 255 | 25 | 16 | 2,6 |
Сир Банон | 200 | 8,5 | 17 | 3 |