Чи можна пити протеїн з ряженкою

 

Чи можна пити протеїн з ряженкою



Кава з кефіром або ряжанкою



Закінчилося молоко, а пити чорну каву не хочеться? Якщо є кефір або ряжанка у холодильнику, можна спробувати поекспериментувати зі смаком. Поєднання на перший погляд здається незвичайним, але насправді виходить цікаво, так що варто спробувати. Можна приготувати каву з кефіром або ряжанкою у гарячому вигляді, а можна – і холодному. Ми перевірили ці рецепти на собі, і докладно розповімо про смаки та секрети приготування.



Чи можна пити каву з ряженкою чи кефіром



Таке питання досить часто ставлять у мережі, що показує інтерес користувачів до того, чи можна використовувати кефір замість молока для кави. Але адекватних відповідей практично не зустрічається, чомусь люди бояться пробувати таку суміш, переконуючи один одного, що кефір згорнеться, випаде пластівцями.



Досить просто спробувати, щоб переконатися: коли ви тільки наливаєте кефір, він і справді виглядає у прозорій чашці як шаруватий, згустками, просто через різну щільність рідин. Після розмішування ложкою напій виглядає точнісінько як американо з молоком, рівний світло-кавовий колір, рівномірна консистенція.





  • Використовуйте гомогенний (однаковий за структурою) продукт. Магазинні майже всі такі, але бувають винятки у вигляді фермерських продуктів. Домашній кефір (кисле молоко) не підійде.


  • Чи не кип'ятіть кисломолочні продукти! Точно не вливайте в турку і кавник, не заливайте прямо з турки. Дайте вашому еспресо або американо трохи охолонути. Напій з кавоварки сам по собі не дуже гарячий, його остуджувати не треба.




Про всяк випадок: спочатку відлийте порцію в чашку або в ложку, переконайтеся, що продукт не скис і не взявся пластівцями, а потім додайте в напій.



Кефір чи ряжанка з кавою: смачно чи ні?



Смак виходить своєрідним, але точно непоганим. Наприклад, 10 мл кефіру (три чайні ложечки), влиті в 50 мл еспресо з кавоварки, дають кремово-вершковий відтінок, приємну густоту і більш виражену кислинку (кислота відразу з двох продуктів). Ряжанка надає смако-ароматичні відтінки топленого молока, а також трохи згущує напій, він приємно тягнеться.





  • Еспресо з ложечкою кефіру не надто відрізняється від молочного, особливо – солодкий.


  • Якщо долити якомога більше – аж до 1:1, буде кремово-кавово, але через різницю температур вихідних складових напій виходить ледве теплим. У такому теплому вигляді - нецікаво, відчутно кисломолочно-кавовий гіркуватий смак.


  • Якщо остудити каву, подати коктейль із льодом та сиропом – виходить дуже смачно, вершкове, соковито, фактурно.




Сиропи і цукор однозначно покращують смак напою, напевно чудово підійшов би і мед. Кладіть трохи більше, ніж звикли, щоб компенсувати кислі тони. Спеція, наприклад, кориця, надасть приємного запаху.



Рецепти кави з кефіром та ряженкою



З урахуванням упередженості користувачів, в мережі знаходиться мінімум рецептів, що стосуються додавання цих кисломолочних продуктів у каву (і то – більша частина описує скраб кефіру з кавовою гущею). Тому ми розповімо про тих, що перевірили особисто. Намагайтеся не надто відхилятися від пропорцій, щоб не втратити баланс смакових поєднань.



Гаряча кава з кефіром



При додаванні солодкого ароматного сиропу можна не помітити, що напій – не з молоком. Або не зрозуміти, що у смаку змінилося.





  • 50-60 мл еспресо або просто міцної кави з турки;


  • Близько 10 мл кефіру (3 звичайних чайних ложечки);


  • Цукор чи сироп;


  • Кориці або інші кавові спеції.




Приготуйте каву. Якщо варите в джезві - відцідіть частинки гущі, дайте трохи охолонути. Плісніть трохи кефіру в окрему ємність, звідти зачерпніть пару разів чайною ложкою і влийте в еспресо. Додайте підсолоджувач, перемішайте, щоб зрівняти текстуру. Можете присипати меленими приправами, які традиційно додають до кави.



Американо з кефіром та збитими вершками



Напій виходить схожим на Айріш Крим Кава (Ірландська з Бейлісом) – вершкова м'якість та тягучість. Вершкова шапка тане не дуже швидко, тож насолоджуватися напоєм можна довго.





  • Порція американо, близько 150 мл;


  • Кефір – 50 мл;


  • Сироп, цукрозамінник, будь-який цукор;


  • Вершки для збивання;


  • Прянощі.




Зваріть порцію кави, підсолодіть, додайте кефір, перемішайте. Прикрасьте вершковою масою (з балончика чи ручного збивання, у разі потрібні жирні, щонайменше 30%). Полийте ще трохи сиропом, прикрасьте корицею, тертим шоколадом або чим ви любите.



Холодний коктейль з кефіру та кави



Те, що варто готувати в літню спеку, коли навіть снідати не хочеться, але якось підбадьоритися треба. Майже молочний коктейль, але цікавіший і незвичайніший.





  • Кубики льоду – щоб наповнити склянку на 2/3, та ще трохи льоду;


  • 100 мл міцної кави;


  • 100-150 мл кефіру;


  • Сиропи;


  • Прянощі для присипки, можна і без них.




Зваріть каву і охолодіть її. Можна поставити на півгодини на морозилку. Якщо треба терміново - залийте їм кубики льоду на хвилину або поставте чашку в ємність із льодом. Загалом, зробіть так, щоб кава була хоча б ледве теплою, точно не гарячою.



Тепер робимо кефірно-кавовий коктейль. Змішайте інгредієнти із сиропом, розмішайте ложкою, додайте солодкого, якщо здається, що мало.Візьміть щось для збивання: віночок або блендер пюрир зі склянкою, шейкер, термочашку, банку з щільною кришкою. І збивайте або трясіть пару хвилин досить інтенсивно, щоб в результаті вийшло щось близьке до повітряної піні.



Покладіть у склянку лід, залийте коктейлем, прикрасьте. Зачекайте хвилину-півтори, щоб суміш точно охолола, і пийте через трубочку: це буде смачно!



Приготування кави по-болгарськи з кефіром



Цей рецепт було знайдено в мережі, але ніде не пояснюється, чому «болгарською», адже й самі болгари кефір особливо не п'ють, і на болгарських сайтах немає жодного подібного рецепту. Більше того, на деяких форумах люди, які були або живуть у Болгарії, кажуть, що ніколи про таке не чули і не зустрічали. Можливо, це просто кимось вигадана назва. Але раптом вам захочеться спробувати:





  • Кефіру та каву – по 100 мілілітрів;


  • 5 ложок цукру (так, буде густо-солодко);


  • 20 мл вершків (або столова ложка).




Розчиніть цукор у гарячій каві, потім у будь-який спосіб охолодіть його до ледве теплого. Додайте|добавляйте| кефір і вершки, збийте міксером (або збовтайте іншими способами), вилийте в чашку і поставте в холодильник на півгодини. Є такий десерт пропонується ложечкою.



Рецепти кави з ряженкою



Ряжанка має свій відмінний аромат і присмак, які трішки схожі на кавові тони, тому обидва ці інгредієнти цілком поєднуються. Напій менш кислий, ніж кефірний, швидше ближче до топленого молока. Готуйте, як із кефіром, додаючи сиропи, прянощі, мед, подавайте гарячим чи холодним.



В Архангельську, в ресторані «Поморський», подавали (принаймні деякий час тому) каву по-пінезькому, стверджуючи, що саме так, з ряжанкою, її пили пінежани, жителі Помор'я.



Кава з кефіром для схуднення



Варто зазначити: напій у такому вигляді для втрати зайвих кілограмів не використовується. За великим рахунком, він більш цікавий у солодкому вигляді, а сиропи та цукор – не те, що потрібно, щоб позбутися жиру. Можна використовувати замінник, але не дуже зрозуміло, навіщо, хіба що вам дуже подобається таке поєднання смаків. Ну, або якщо вам зовсім набрид кефір на вечерю, можете зробити його трохи більш кавовим, і використовувати замінник цукру.



Для схуднення може до певної міри підійти кавово-кефірний скраб, - гуща допомагає впоратися з целюлітом і боками, а молочна кислота живить, зволожує і підтягує шкіру.



Підбиваємо підсумки



Не така страшна кава з кефіром, як про неї пишуть у мережі, відмовляючись навіть куштувати таке. Ми провели експеримент на шести зацікавлених, пробуючи різні поєднання та рецепти, і всі сказали, що це цікаво, несподівано смачно, і що в холодному вигляді, з льодом та сиропом, його однозначно варто готувати у спеку. Відкрийте для себе нові горизонти кавових коктейлів, спробуйте самі та здивуйте близьких та друзів, почастувавши їх таким незвичайним напоєм!



Чи варто приймати протеїнові добавки з терміном придатності, що минув.



Особливості споживання простроченого протеїну. Чи може це завдати шкоди організму?

Сьогодні багато чоловіків і жінок приймають протеїн. При цьому цілі у кожного можуть бути різні. Одним необхідний приріст м'язової маси, інші хочуть терміново схуднути, треті знаходяться на етапі «сушіння» і таким чином захищаються від катаболізму. Загалом, спортивне харчування можна і потрібно пити для вирішення різних завдань. Тільки ось багато хто забуває, що протеїн, як і будь-який інший продукт, має термін придатності.



Бувають ситуації, коли ви купили спортивне харчування, але не випили його відразу, або замовлений в інтернет-магазині товар виявився простроченим. Що робити у такій ситуації? Чи можна пити білок, термін придатності якого вже минув? Хоч як це дивно, подібні питання звучать від спортсменів дедалі частіше. Ну, то давайте розбиратися.



Коротко про виготовлення



Не треба забувати, що найбільш популярні види протеїнів (той самий сироватковий або казеїн) виготовляються із молочних продуктів. Тобто спортивне харчування – це, грубо кажучи, зневоднений варіант тієї ж сироватки чи молока. Технології виробництва, звісно, ​​відрізняються, але суть залишається незмінною. Протеїн – це натуральний продукт, який має термін придатності та може згодом псуватися.



Для кращого розуміння коротко розглянемо стадії виробництва спортивного харчування:





  1. На першому етапі молочна сироватка відокремлюється від молока. Робиться шляхом сквашування молока, коли від загальної маси відокремлюється сир та жири. При цьому сир залишається «носієм» казеїну, а сироватка – сироваткового білка.


  2. Далі сироватка поділяється окремі компоненти. Зробити це можна шляхом спеціального методу мембранної фільтрації (мікрофільтрації, ультрафільтрації, зворотного осмосу та нанофільтрації).


  3. Потім отриманий склад проходить етап концентрування та сушіння.


  4. На виході виходить готовий протеїн із різним відсотком вмісту білка – від 60 до 95%.




Звісно, ​​всі стадії виробництва розглянуто умовно. Головне завдання – донести, що протеїн має винятково натуральне походження.



Про термін придатності



У більшості банок зі спортивним харчуванням зазначається, що без відкриття тари термін придатності становить 2-3 роки.Якщо ж банку відкрито, то прострочений протеїн можна отримати вже за два-три тижні.



Більшість фахівців запевняє, що можна пити протеїн, якщо термін придатності минув ще 6-12 місяців тому. При цьому ви навряд чи отруїтесь продуктом - він рідко псується. Найгірше, що може статися – прострочений протеїн не принесе користі організму.



Найчастіше продукт втрачає біологічну цінність, перетворюючись на марний білий порошок. Важливо пам'ятати, що термін придатності багато в чому впливають і умови зберігання продукту. Якщо суворо дотримувалися рекомендації заводу-виробника, то білок може «перестояти» трохи довше і не втратити своїх властивостей. Найчастіше сухі суміші рекомендується зберігати у сухому та темному місці, при кімнатній температурі.



Про мотивацію



Багато спортсменів купують прострочений протеїн із однієї простої причини – він має доступну ціну. Багато продавців спортивного харчування користуються проблемами у фінансовому становищі своїх клієнтів і пропонують їм товар з терміном придатності, який минув, або перебуває «на межі». Звичайно, ціна в цьому випадку набагато нижча. Найпарадоксальніше, що попит на такий «здешевлений» продукт є, і досить непоганий.



Але це безглуздо. Як ви думаєте, чи можна їсти їжу, що розклалася? Відповідь буде однозначною – ні. Звичайно, смертельних випадків від прийому простроченого білка ще не спостерігалося, а ось проблеми із шлунково-кишковим трактом можливі. Термін придатності для того і ставиться на продукті, щоб захистити покупця від багатьох неприємностей.



Але тут не все однозначно. Якщо протеїн зроблений відомим виробником та з якісних інгредієнтів, тоді можна пити його навіть після закінчення терміну придатності. Звісно, ​​бажано знати міру.У разі коли термін придатності товару пройшов всього пару місяців тому, то нічого страшного не буде. Найгірше, чого можна очікувати – розлад шлунка та відсутність результату. Ось це, власне, і називається ризик.



Ціни та де купити протеїн



Висновки



Таким чином, при купівлі товару обов'язково вивчайте його термін придатності. Цей параметр вказується не для «червоного слівця». Виробник гарантує, що в цей період його товар даватиме максимальні результати і не завдасть шкоди організму.



У разі прийому простроченого товару за наслідки завод-виробник відповідальності не несе. Це не означає, що має статися щось страшне. Просто ризик купити марний «слабкий» засіб збільшується в рази. По суті, ви купуєте протеїн та змиваєте гроші в унітаз.



Висновок один - прострочений білок пити можна, але чи це вам потрібно - велике питання. Успіхів.

Схожі записи

РАССЧИТАТЬ СТОИМОСТЬ ВЕНТИЛЯЦИИ?

Отправьте нам файл с чертежами помещений

НАШИ РАБОТЫ
НОВОСТИ
2021-04-19

В современных условиях вопросы вентиляции помещений стоят как никогда остро. Почему так?

Сейчас, уже каждый из нас осознает острую необходимость в свежем и чистом воздухе. Так как это на прямую влияет на здоровье.

2021-04-19

Наша компания, как правило занимается сервисным обслуживанием только тех систем, которые мы смонтировали. Крайне редко мы оказываем эти услуги сторонним потребителям.

Тем не менее такое случается и сейчас я объясню почему сервис систем...

2021-04-19

Для решений, которые мы предлагаем сейчас, есть два возможных класса исполнения. Первый - это бизнес сегмент. Второй - это премиум.

Бизнес класс - это, как правило, оборудование торговых марок Cooper&Hunter, Aerostar или аналогов.